Azt mondta a kormányfő, hogy a tanároknak a törvények figyelembe vételével kellene tiltakozniuk.


Mi is megírtuk, hogy a kirúgott pedagógusokkal kapcsolatban az Akadémia elnöksége a tanárok visszahelyezésére kérte Novák Katalint.

"Az egyre feszültebb helyzetben üdvözlendő, hogy párbeszéd indult a közoktatás problémáinak megoldásáról a Kormány és a tanárok képviselőinek részvételével, de a párbeszédet ki kell terjeszteni minden érintettre. A meginduló folyamat sikeréhez elengedhetetlennek tartjuk az elbocsátott tanárok visszahelyezését eredeti munkahelyeikre. Kérjük ennek érdekében a köztársasági elnök közbenjárását." - írták közleményükben.

A miniszterelnök a kormányinfón azt mondta egy kérdésre, hogy nem minősíti az MTA közleményét, de azt megjegyzi, hogy olyat még nem látott, hogy egy Akadémia nyílt törvénysértésre szólítson fel.

Azt nem árulta el, hogy mi ez a konkrét felszólítás, azt viszont elmondta, hogy a törvényeket be kell tartani, a tanároknak is ezt figyelembe vételével lehet tiltakozni.

Hozzátette még, hogy a pedagógusok bérét emelni kell. Ha nincs EU-s pénz, akkor lassabban lehet felemelni a fizetésüket, ha lesz, akkor hamarabb.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!