Hát ez is megvolt - mondta Orbán Viktor Facebook-videójában a Donald Trumppal való találkozója után. A miniszterelnök elmondta, nosztalgikus érzések kerítették hatalmába, miután 18 év után újra a Fehér Házban járt.

United States President Donald J. Trump meets with Prime Minister Viktor Orban of Hungary in the Oval Office of the White House in Washington, DC on Monday, May 13, 2019. The two leaders will meet for about an hour. Credit: Chris Kleponis / Pool via CNP | usage worldwide

Mi volt a Trump-Orbán találkozó valódi célja?

A magyar miniszterelnök által régóta várt találkozó nagy bejelentések nélkül ért véget, a cél azonban valószínűleg egyébként is inkább két NATO-tagország közötti kötelék megerősítése volt.

Orbán megjegyezte, hogy most egy "másfajta" vezetője van Amerikának, szerinte Trump egy erős vezető, célratörő ember, aki pontosan tudja, hogy mit akar.

A magyar miniszterelnök elmondása szerint az amerikai elnök mindent tudott Magyarországról, amit tudni kellett, és az volt a célja, hogy jó együttműködés jöjjön létre Magyarország és Amerika között - ennek érdekében sokat tettek a hétfői nap folyamán.

A megbeszélés kiváló hangulatban telt, illetve kölcsönös tiszteleten nyugodott Orbán szerint, aki úgy fogalmazott:

jó nap volt ez Magyarország számára.

A videót itt tekinthetik meg:

Kiemelt kép: Andrew Harrer/ Bloomberg / Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!