A miniszterelnök azt is elmondta, miért nem jött be az a tippje, hogy Szerbia lesz a végső győztes.


A vasárnap véget ért labdarúgó-világbajnokság döntőjének helyszínén adott interjút Orbán Viktor a Nemzeti Sportnak, amelyben természetesen a végső győztesekről is elmondta a véleményét.

A döntőn láthattuk azt is, ki az új trónkövetelő, sőt a szemünk előtt zajlott le a generációváltás: Messi kétszer nyerte meg a meccset Argentínának, két gólt lőtt, Kylian Mbappé kétszer hozta vissza a reményt Franciaországnak, és három gólt szerzett” - mondta a miniszterelnök.

A katari rendezésről is kérdezték, amivel kapcsoaltban pozitívan nyilatkozott.

- mondta, hozzátéve, hogy „Katar Magyarország számára egy baráti ország, régóta kitűnő kapcsolatban vagyunk”.

A kormányfő dicsérte a negyedik helyezést elérő marokkói csapatot, szerinte végül ők voltak a sötét ló, és nem a szerbek, akiket győztesnek várt a tornát megelőzően. Mint mondta, nem gondolta volna, hogy „a szerbek védelme ennyire átjáróház”. Ugyanakkor szerinte „némi szépségtapasz a sikertelen tippjén”, hogy a torna egyik leginkább klasszikus mozdulattal elért gólja Alekszandar Mitrovics Svájc elleni fejes gólja volt. A legnagyobb sikert elérő szomszédos országunkat, Horvátországot pedig nem sötét lónak tartja, hanem a világ elitjébe tartozó csapatnak.

A magyar válogatottról pedig azt mondta:

Azt is hozzátette, hogy szerinte „azon az úton vagyunk, hogy 2030-ra a régi fényében ragyoghat a magyar futball”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!