Egyikükkel autóba rejtett bomba végzett, a másik férfit egy moszkvai szálloda közelében lőtték agyon.


Néhány óra alatt meggyilkolták Vlagyimir Putyin két szövetségesét is szerdán, írja a Newsweek. Oleg Popov, a szakadár Luhanszki Népköztársaság (LPR) egykori képviselőjének autójában bomba robbant. A merénylet utáni pillanatokról videói is kering a közösségi médiában:

Jurij Jurov, az LPR jelenlegi parlamenti képviselője azt írta a Telegramon, hogy a robbantás a luhanszki Avangard stadion közelében történt. A képviselő szerint tavaly szeptemberben egyszer már megpróbáltak végezni Popovval. Az elkövetőt akkor sikerült őrizetbe venni, és vallomásából kiderült, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat bízta meg.

Ugyancsak szerdán gyilkolták meg Moszkva közelében Ilja Kivát. A korábbi ukrán ellenzéki politikusra arccal a hóban fekve, fején lőtt sebbel találtak rá egy szálloda közelében. Kiva nyíltan támogatta az Ukrajna ellen indított orosz inváziót és rendszeresen bírálta az ukrán vezetést. A politikust még tavasszal fosztották meg képviselői mandátumától, majd novemberben hazaárulásban bűnösnek találta egy bíróság, ami miatt 14 év börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélték.

A Nexta videót tett közé az X-en, ami állítólag az ukrán politikus meggyilkolásának helyszínén készült:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!