Civilek kérésére "tisztították meg" a XII. kerületi Városmajort a bódult állapotban lévő kábítószer-használóktól - írja a Blikk.

A lapnak többen arról számoltak be, hogy miután felszámolták a Hős utcai drogtanyát, az öntudatlan drogosok ellepték a fővárosi parkokat. Közülük többen a Városmajorban tűntek fel, a környéken lakók pedig egy héten keresztül láthatták, ahogy a zombiként viselkedő emberek fényes nappal is bódultan vonaglanak a közterületeken.

"Este 7 óra körül főleg férfiakból álló csoportok gyülekeztek a Nyúl és az Ezredes utcában, majd negyedórával később berohantak a parkba egy barna táskás férfihez, aki tablettát nyomott a kezükbe, majd szétszéledtek a parkban: bódult állapotban, hörögve élvezték a szer hatását. Félelmetes látvány volt, ahogy 2 perc alatt az idilli hely egy lezüllött hellyé változott. A legszürreálisabb látvány az volt, amikor a babakocsit toló anyukának a habzó szájú kábszereseket kellett kerülgetnie a játszótér mellett. Ez volt az utolsó csepp a pohárban"

- mondta a lapnak egy névtelenséget kérő informátor.

Ő több társával összefogott, hogy kiűzzék az egyébként kellemes, békés környékről a züllött drogosokat. Elmondta, hogy bár először nem vették őket komolyan, amikor tömegesen tettek bejelentést a hatóságoknál, de miután Pokorni Zoltán polgármester titkárságához fordultak, a rendészek közölték, hogy azonnal intézkednek.

A férfi szerint az egyenruhások is meglepődtek, hogy ilyen nagy mértékű a probléma, addig nem is tudtak róla.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>