A tumultus miatt ketten is rosszul lettek. A tömeg olyan spanyol fiatalokból állt, akik egész Európára szóló ingyenes jeggyel utaztak, így ők nem jelentek meg a MÁV rendszerében.


Három óra késéssel indult tovább Kelenföldről csütörtök dél körül a Budapestről Ljubljanába közlekedő InterCity, mert spanyol fiatalok nagy csoportja szállt fel a szerelvényre - írja a hvg.hu. A tumultus miatt ketten rosszul lettek.

A vonat eredetileg reggel kilenckor indult a Déli pályaudvarról, de Kelenföldről csak 12 óra után tovább közlekedni. A MÁV vonatinfóján azt írta:

A HVG úgy tudja, hogy a tömeg olyan spanyol fiatalokból áll, akik egész Európára szóló ingyenes jeggyel utaznak. Nekik így nem kell külön vonatjegyet vásárolniuk, így ez az utazásigény nem jelenik meg az érintett közlekedési vállalatok rendszereiben sem. A HVG szerint hasonló tömegjelenetek Európa-szerte előfordultak.

A lap éppen a vonaton tartozkodó munkatársa arról számolt be, hogy

A Mávinform a Facebook-oldalán azt írta az esetről, hogy a Citadella InterCity-re Budapest-Kelenföld állomáson a vonat férőhelyénél sokkal többen szálltak volna fel. Azt is jelezték, hogy a peronon várakozó utasok elszállítása érdekében a Citadella IC-hez plusz kocsit kapcsolnak.

A HVG munkatársa szerint a vonathoz hozzá is kapcsoltak három kocsit, majd lekapcsoltak egyet, majd visszakapcsolták, de ez nem sokat enyhített a tömegnyomoron. Ezután állítólag a szerelvény azért nem tudott egy darabig elindulni, mert nem volt masiniszta.

amit az utasok tapssal és ujjongással fogadtak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!