Kedden számoltunk be arról, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) kitiltja a rendezvényeiről a Pesti Srácok munkatársait, mert Pilhál Tamás a DK kongresszusán megalázó és méltóságot sértő fotót készített egyik felszólaló vendégükről, Nagy Blankáról, amit elfogadhatatlan szöveg kíséretében tettek közzé.

Az ellenzéki párt arra a szellemesnek szánt Facebook-bejegyzésre utalt, amit a kormánypárti portál munkatársa "Trágárka villant" kommentárral tett közzé. Az eset miatt a párt a Büntető Törvénykönyv módosítását is kezdeményezte, amely szerint a becsület csorbítására alkalmas szexuális tartalmú, vagy egyéb okból megalázó kép készítőjét, ha más bűncselekményt nem követ el, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnék.

Budapest, 2019. április 14. Nagy Blanka diák beszédet mond a Demokratikus Koalíció európai parlamenti kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2019. április 14-én. MTI/Mohai Balázs

Nagy Blanka-ügy: börtönnel büntetnék a szoknya alá fotózást

A DK módosítaná a Büntető törvénykönyvet.

Nagy Blanka a történtek miatt nyílt levelet tett közzé a Facebook-oldalán, amelynek hatására Pilhál Tamás végül a Pesti Srácok portálon szerdán megjelent írásában kért bocsánatot a maga sajátos módján.

A portál munkatársa azt írta, két napja fogadást kötött, hogy biztosan nem fog bocsánatot kérni, ám a fiatal lány levele meglepte, mert írása emberi. Majd magát sajnáltatva kifejti:

Az elmúlt két napom azzal telt, hogy a DK-s rohamosztagosok leveleit, jókívánságait olvasgattam, amelyekben azt taglalták, hogyan fogják kibelezni a gyerekeimet, engem pedig mint pedofil bűnözőt lámpavasra lógatni, amiért vicceskedve kitettem azt a fotót.

Pilhál ezután bocsánatot kér, de azért ez sem sikerült anélkül, hogy ne sértegetné a fiatal lányt. Azt írta:

Kerülgethetem a forró kását, de minek. Oda akarok kilyukadni, hogy hiába öltözöl és ülsz ügyetlenül (majd megtanulsz), hiába mondasz döbbenetes szamárságokat, hiába irtózom mindazoktól, akik téged most beraktak a politikai inkubátorba - sajnálom, hogy kitettem azt a fotót és hozzá azt a szöveget… Töröltem. Egy rossz vicc volt. Bocsánatot kérek!

Ugyanakkor hozzáteszi azt is:

Tessék, most elvesztettem azt a fogadást… A barátaim pedig talán megköveznek. Nem baj.

Emlékezetes, Nagy Blanka azzal került a Fidesz-média célkeresztjébe, hogy egy kecskeméti tüntetésen kifejezetten durva szavakkal illette a Fideszt és Áder Jánost. Ettől annyira kellemetlenül érezte magát a kormánypárt holdudvara, hogy meglett férfiak érezték úgy, hogy a maguk szintjén reagálniuk kell a 18 éves lány szavaira: Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője leribancozta a gimnazistát, Bayer Zsolt nyomorult, ócska rohadt prolinak nevezte, az Ómolnár Miklós-féle Ripost pedig elveszített perek ellenére is bukott diáknak igyekszik beállítani.

Kiemelt kép:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!