Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen rendezvénysorozaton a mellrákkal kapcsolatos tudnivalókról, szűrésről, vizsgálatról, kezelésről és az önvizsgálat fontosságáról lesz szó.


Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen egyesület 2002 óta szervezi a figyelemfelkeltő rózsaszín Lánchídi sétákat azzal a céllal, hogy felhívja a társadalom figyelmét a betegségre.

Október 8-án rendezik meg a hagyományos sétát, a Lánchídon. A híd és Szabadság-szobor

Ezenkívül országszerte több helyszínen lesznek figyelemfelhívó sport és közösségi események, séták, futások és egészségügyi fórumok ebben a hónapban.

Az érdeklődők a zenés lánchídi séta előtt október 8-án délután többet is megtudhatnak a betegség hátteréről, a legmodernebb terápiákról, gyógymódokról és a szűrésekről. Az elismert szakértők részvételével zajló ingyenes program részletei az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület honlapján érhetők el.

Ahogyan az egyesület felhívásában fogalmaz:

„Magyarországon a mellrák a nők leggyakoribb daganatos betegsége, élete során minden 8-9. nőt érinthet.

Az október a mellrák elleni nemzetközi küzdelem hónapja, a hamarosan induló hazai kampány célja a figyelemfelhívás, a tudatosság erősítése és a közösség építése.”

„Életbevágóan fontos, hogy a betegség a lehető legkorábbi szakaszban kiderüljön” – mondja Tóth Krisztina, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület alelnöke.

Emellett elengedhetetlen, hogy az érintett nők a lehető leghamarabb hozzájussanak a modern terápiákhoz, amelyek még tovább javíthatják a túlélési esélyeket” – tette hozzá a betegszervezet képviselője.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!