Az Index szerint három személy népszerűségét és ismertségét kezdték el mérni a telefonos kérdőívekkel. Egy meglepő név is van közöttük.


Még fel sem szállt Novák Katalin repülőgépe a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről múlt csütörtökön, hogy Katar felé tartson utolsó hivatalos útjára, amikor a kormányzat már meg is kezdte a lehetséges jelöltek castingolását - tudta meg az Index.

A portál szerint Orbán Viktor ezúttal nem gondolkodik női köztársasági elnökben, illetve, hogy nagyon frusztrálja a Fidesz vezérkarát, hogy a párt által támogatott három elnökből kettő már megbukott. Egy neve elhallgatását kérő forrás arról beszélt: „az új elnök nem baj, ha kicsit szürke és kissé savanyú, de legyen támadhatatlan.

Az Index szerint csütörtök óta három személy népszerűségét kezdték el mérni telefonos lekérdezésekkel:

  • Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert,
  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert,
  • és Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát.

    A listán talán Merkely neve a leginkább meglepő. Az INdex szerint a koronavírus járvány alatt egycsapásra ismerté váló Széchenyi-díjas orvos a tudományos eredményei, a habitusa és a vezetői tapasztalata alapján alkalmas lehetne arra, hogy beköltözzön a Sándor-palotába. A probléma, hogy a róla készült bulivideók miatt később előkerülhetnek és a gúnyolódók céltáblájává válhat.

    Hármuk mellett a lehetséges jelöltek között említik még az első Orbán-kabinet Miniszterelnökségét vezető miniszterét, Stumpf Istvánt, valamint Trócsányi László korábbi igazságügyi minisztert is, aki jelenleg a Fidesz EP-képviselője.

    Az Index arról is ír, hogy a kormánypárt tagságát megzavarta Novák Katalin ügye, illetve lemondásának körülményei is. Több vidéki fideszes azt mondta: nagyon várják a február 17-i évértékelőt, valamint a 21-i kihelyezett frakcióülést.

    – fogalmazott egy vidéki képviselő. Azt is hozzátette: remélik, hogy Orbán mihamarabb megnevezi az új államfőjelöltet, valamint az EP-lista vezetőjét is, a lemondott Varga Judit helyett.


    ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!