A házelnök szerint korábban a luciferisták, az illuminátusok, a jakobinusok, a bolsevikok és a globalisták töltötték be ezt a szerepet.


Több mint ezer esztendeje van keresztény oktatás Magyarországon, és csaknem ötszáz éve tart a református oktatás Pápán is - mondta Kövér László szombaton a Kárpát-medencei és országos református tanévnyitót követően a Pápai Református Gimnázium új internátusának átadásán.

Istenhit, hazaszeretet és tudományszolgálat - ezek az erények váltak a Pápai Református Kollégium jelmondatává is, amelyet 1895-ben helyeztek ki az épület homlokzatára, 1952-ben eltávolítottak onnan, majd 1994-ben visszatettek a helyére. Kövér szerint a jelmondat sorsa a homlokzaton pontosan jelzi a történelmi széljárást is.

A házelnök felidézte, hogy az egykori pápai diák, Jókai Mór regényében már 1872-ben megsejtette "a huszadik századi istentagadó erők színre lépését és rombolását", de a műben Magyarország szembeszáll a Nihil államával és "az alávetés sötét erőivel".

- jelentette ki Kövér László, aki szerint ez a magyarázata annak is, hogy napjainkban a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!