Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nyugdíjba megy az uralkodó? Sajtóhírek szerint 2021-ben visszavonulhat II. Erzsébet brit királynő!

A média már évek óta találgatja, hogy vajon mikor fog lemondani a trónról II. Erzsébet királynő, így átadva a fiának, Károlynak a koronát, aki szintén nem fiatal már. Egyes bulvárlapok úgy spekulálnak, hogy 2021 lesz az az év, mikor az uralkodó visszavonul, ugyanis addigra már betölti a 95. életévét, így inkább fiára bízza a monarchia vezetését és az ezzel járó államfői kötelezettségek teljesítését.

Eddig a királyi udvar nem reagált a híresztelésekre, ezidáig, ugyanis nemrég Károly walesi herceg sajtóirodája hivatalos közleményben leszögezik: "Semmilyen változtatás nem fog bekövetkezni az uralkodó személyét illetően a királynő 95. születésnapja után, sem az azt követő években."

Az, hogy II. Erzsébet királynő idős, még nem ok arra, hogy lemondjon a trónról, és visszavonuljon, ugyanis a mindenkori brit király, vagy királynő Istentől kapja ezen feladatát, hogy vezesse és irányt mutasson a népének, így csak halála esetén követheti őt Károly herceg, a korona jelenlegi várományosa.

A brit királyi ház történetében volt példa lemondásra, mikor 1936-ban, VIII. Edward király inkább a szerelmet választotta, és úgy döntött, lemond a trónról, csakhogy feleségül vehesse az elvált amerikai Wallis Simpsont.

Az utóbbi időben ismét a média kereszttüzébe került a királyi család, ugyanis olyan fotók láttak napvilágot, amelyen a királynő kedvenc fia, András herceg kiskorú lányok társaságában táncol, akiket közeli ismerőse, a szexbotrányba keveredett és ezért letartóztatott amerikai üzletember, Jeffrey Epstein szervezett. És miután a herceg a BBC-nek adott interjúban nem tanúsított különösebb megbánást az áldozatokkal szemben, ezért a királynő, egyeztetve Károly és Vilmos herceggel, úgy döntött, hogy a jövőben eltiltja Andrást mindenfajta közszerepléstől.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!