Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Erzsébet királynő 93 esztendős kora ellenére is hetente számtalan politikai és gazdasági értekezleten vesz részt, ügyeket intéz, megjelenései vannak, fontos döntéseket hoz és nem utolsó sorban felel Angliáért. Egyszóval, bőven van mit tennie II. Erzsébet királynőnek, ám életkora ellenére mindezt fiatalosan és könnyedén végzi.

De mi lehet fiatalosságának kulcsa?

A Brit Királyi Család egészségét neves orvosokból álló csapat felügyeli. A csapat egyik tagja, Mosafar Ali most elárulja, hogyan képes II. Erzsébet királynő a mai napig is ennyire aktív maradni!

Ali szerint a dolog egyik kulcsa az étrendben rejlik, hiszen ez egy igen fontos mozzanata annak, hogy meg tudjuk őrizni egészségünket. A test immunitása révén mindig is képes volt megvédeni magát a megfázással, kisebb gyulladásokkal, szerzett sebekkel vagy akár a csontok törésével szemben is. Ám ahhoz, hogy az immunrendszer jól működjön, megfelelő étrendet kell követni.

Ezeken kívül pedig a következőkre hívja fel a figyelmet, amelyek megszívlelésével sokkal jobban nyomon tudjuk követni és befolyásolni szervezetünk egészségét.

Ellenőrizd rendszeresen a nyelved felületét

A nyelv kitűnően jelzi, ha baj van az egészségünkkel. Például ha a nyelv hegye pirosas, az vagy szívproblémára figyelmeztet, vagy arra, hogy túl sok szénhidrátot fogyasztottunk, piros apró pöttyök vérszegénységre utalnak, míg a sárgás lepedék májproblémára enged követeztetni stb. Ha a nyelved fehér lepedékes, akkor candida-fertőzésre gyanakodhatsz.

Az előbb említett étrend

Dr. Ali elsősorban a friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztásának fontosságát hangsúlyozza. Azt javasolja, ha tehetjük, ne turmixoljuk le őket, hanem nyersen fogyasszuk őket.

Ha mindenképpen a turmixolt dolgokat szeretjük jobban, akkor a gyömbért és a zellert ajánlja. Amit inkább kerüljünk: vörös húsok, olajban sült ételek, sajtok, gombák. Csökkentsük a só fogyasztást és igyunk napi 6 pohár vizet.

Ali napi menütippel is szolgál: reggelire fehérje dús ételeket ajánl (tojás, mandula, müzlik, joghurt stb.), ebédre kiadós fogásokat és nem túl nehéz desszerteket javasol, míg vacsorára valami könnyed ételt fogyasszunk.

A testtartás fontossága

Egyszerű gyakorlat az egyenes hátért:

Ülj le, majd képzeld el, hogy valaki egy madzagon keresztül, a fejednél fogva húzni kezd felfele. Majd húzd hátra a vállaidat és emeld meg az állad addig, míg érzed, hogy a nyakad és vállaid közt megszűnik a feszültség.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!