A Budapest XII. kerületi Budapesti Gazdasági Centrum Budai Középiskolájában kabátban töltik a diákok a téli hónapok tanóráit az osztálytermekben és a folyosókon egyaránt, tudta meg a 24.hu

Az iskola egyik diákja lapunknak arról számolt be, hogy a földszinti tantermekben gyakran 20 fok alatt van a hőmérséklet, a tornaterem öltözőjében pedig mindössze 16 fokot mértek.

A fűtés hiánya a tanórák lebonyolítására is hatással van, ugyanis mint megtudtuk: valahány tornateremben kabátban zajlanak le a testnevelés órák.

A lapunknak nyilatkozó diák szerint hiába beszélnek a problémáról, az iskola vezetése nem tesz semmit, miközben gyakran úgy érkeznek meg a tantermekbe reggelente, hogy le vannak kapcsolva a radiátorok. Az alábbi fotót is az intézményben készítették.

Fotó: 24.hu

A probléma nem új keletű, az egyik diák 2016-ban kezdte meg tanulmányait az intézményben, a probléma pedig már akkor is fennállt.

Elmondása szerint a testnevelés órákat úgy kell elképzelni, mint egy átlagos tornaórát, azzal a különbséggel, hogy a futást és a gimnasztikai gyakorlatokat kabátban hajtják végre - már ha így is képesek rá.

Kerestük az iskola igazgatóját és a fenntartót afelől érdeklődve, mi az oka annak, hogy nincsen rendes fűtés az iskolában, valamint mikorra várható, hogy megjavítják. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!