A Jobbik és az MSZP-P EP-képviselője is reagált arra, hogy Szájer József elismerte, hogy részt vett a pénteki, brüsszeli házibuliban - írja a 24.hu. Az eseményt belga lapok szexpartinak nevezték, a helyszínen drogokat is találtak a rendőrök.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője az alábbiakat jegyezte meg Facebook-bejegyzésében:

"Nincs két Fidesz – Borkai és Kaleta után újabb fideszesről derült ki dicstelen módon, hogy ő bizony azokat a pártja által annyit emlegetett keresztény-konzervatív erkölcsöket magára mégsem tartja kötelezőnek. Miközben ugyanis Belgiumban Európa legszigorúbb korlátozásai vannak érvényben, a véletlenül éppen tegnap lemondott Szájer József fideszes EP-képviselőt a hétvégén azon kapta a rendőrség, hogy egy 25 fős, főleg férfiakból álló drogos orgián vett részt. Íme, ez a Fidesz a maga teljes valóságában. Drogosok és orgiázók hazug és korrupt gyülekezete, akik nap mint nap a szemünkbe hazudnak. És ha ez a mostani lebukás csak az utolsó lenne a sorban…"

Ujhelyi Isván, az MSZP-P európai parlamenti képviselője pedig felidézte, mely szavakkal búcsúztatta Szájer Józsefet a Fidesz vasárnap.

A belga lapok szerint a "szexpartin" 25-en vettek részt, főleg férfiak, köztük több diplomata, és egy európai parlamenti képviselő is. A képviselő a beszámolók szerint az ereszcsatornán próbált elmenekülni, de a rendőrök elkapták.

hirdetés

Szájer József múlt vasárnap mondott le európai parlamenti mandátumáról. A képviselő akkor úgy fogalmazott: egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára.

Ma délután azonban elismerte, hogy részt vett a pénteki, brüsszeli házibuliban. Mint közleményében írja, a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála. A rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítették, majd hazavitték.

A rendőrség által talált ecstasy tablettákról azt írta: "Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom".

Elnézést kért családjától, kollégáitól és a választóktól. Hozzátette, hogy a botlás személyes, azt kéri, senki ne terjessze azt ki hazájára vagy politikai közösségére.


hirdetés