Ezen kívül ugyanitt láthatóak majd az Európa-liga és a Konferencia Liga mérkőzései, valamint a kapcsolódó magazinműsorok is. Az ingyenes RTL-en maradnak az összefoglalók.


Rossz hír a Bajnokok Ligája mérkőzéseit követőknek: az RTL Magyarország közölte, hogy az UEFA Bajnokok Ligája meccsei októbertől már csak az RTL+ fizetős streamingplatformján lesznek elérhetők – ráadásul kizárólag az RTL+ Premium előfizetői nézhetik majd élőben a meccseket. Az UEFA Európa-liga és az UEFA Konferencia Liga élő közvetítéseit is ugyanide dugják el, vagyis mostantól a focidrukkerek mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk, ha nem akarnak lemaradni az európai élvonal gólvágóiról.

Persze, vigasz is van: ha nem akarunk fizetni a streamingért, az összefoglalókat még mindig láthatjuk az RTL főcsatornáján, és a Focipéntek című magazinműsor is marad az RTL HÁROM csatornán.

Az RTL azzal is kecsegtet, hogy az új szolgáltatásban nemcsak a meccseket, hanem rengeteg focis magazinműsort is nézhetnek az előfizetők, sőt, a szezon végéig összesen 192 Bajnokok Ligája meccset követhetnek magyar kommentárral. A választás szabadságát is megkapjuk: minden meccset magunk választhatunk ki, így nem kell izgulni, hogy a szerkesztők milyen párosítást tolnak az arcunkba. Az élő közvetítések ráadásul 1080p minőségben mennek majd, ami, ha hihetünk az ígéreteknek, komoly előrelépés a régi tévés minőséghez képest.

A stúdióműsorokat Nagy Viktor vezeti majd, az eseményeket pedig válogatott szakértőkből álló társaság elemezgeti.

Nem árt tudni, hogy nem minden eszköz támogatja az RTL+ alkalmazását. Bár a Vodafone, Yettel, Telekom set top boxok, LG okostévék és Play Station 4-ek tulajai már most csatlakozhatnak, a Samsung okostévék használóinak még várniuk kell, mert nekik egyelőre nincs ilyen lehetőségük – de az RTL szerint „hamarosan” ők is élvezhetik a streamet.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!