A 14. percben félbe kellett szakítani a PSG és a Basaksehir elleni Bajnokok Ligája csoportkörét, miután a negyedik bíró rasszista megjegyzést tett a török csapat egyik játékosára - írja a BBC.

Az incidens a H csoport mérkőzésének 14. percében történt, amikor az isztambuli csapat stábjának egyik tagja inzultálta a negyedik bírót, Sebastian Coltescut. A felvételek szerint Ovidiu Hategan román játékvezető megkérdezte tőle, hogy melyik stábtagnak mutassa fel a piros lapot,

Coltescu azt válaszolta, hogy „ala negru” vagyis "annak a feketének".

Mindezt a kameruni Pierre Webonak, a Basaksehir pályaedzőjének címezte. A csapat több tagja is felháborodva gyűlt oda a bíró köré, hamarosan az UEFA ellenőre is megérkezett a pályára, ám nem sikerült kibékítenie a feleket. A török csapat levonult a pályáról mondván, hogy addig nem folytatják a mérkőzést, amíg a rasszista bírót le nem cserélik. Őket követte a PSG is Kylian Mbappéval és Neymarral az élen, akik szintén ragaszkodtak a bíró lecseréléséhez.

Az egyik felvételen hallatszik, ahogy Demba Ba, a Basaksehir szenegáli játékosa kérdőre vonja a játékvezetőt. "Miért mondják azt, hogy fekete fickó, azt meg soha, hogy fehér?"

hirdetés

A botrányos meccs félbeszakadt, és két órán át kérdéses volt, folytatják-e, ám miután a török csapat nem engedett abból, hogy a román bíró hagyja el a stadiont, végül nem játszották le a csoportmeccset. Végül eldőlt, hogy a mérkőzést szerdán 18.55-től, a keddivel megegyező kezdőcsapatokkal, de egy másik játékvezetői stábbal folytatják.



hirdetés