Nemrég Tolna megyével illusztráltuk azt az állami szándékot, hogy mindenféle víziközművel kapcsolatos tevékenységet bekebelezne az állam. Ennek egyik oka az, hogy a víziközművek nem állnak jól az országban sok helyen anyagilag, a rezsicsökkentés is érintette a bevételeiket, de pl. az áramár drasztikus emelkedése a kiadási oldalon jelentkezik. A megoldást az állam abban látja, hogy a sok veszteséges vízcéget a Nemzeti Vízművek Zrt. szárnya alá terelik


A már tavaly is dédelgetett terv sok ijedséget szült, ezért a Magyar Víziközmű Szövetség hosszú hallgatás után kedden reagált a hírekre. Közleményük szerint "a Magyar Víziközmű Szövetség és a Nemzeti Vízművek Zrt. között együttműködési szerződés keretein belül zajlik az operatív munka, amely az ágazat legjobb szakembereinek segítségével valósul meg".

A szövetség további szerepvállalásáról szerintük az alapszabály szerint illetékes döntéshozatali szervezetek döntenek majd. A közleményben hangsúlyozzák, hogy "a víziközmű ágazat egy stratégiailag kiemelt szektor", úgy kell rá tekinteni, "hogy az emberek számára életet adó víz gondozásában és a hozzájuk való eljuttatásban nélkülözhetetlen szerepe van". Mintegy 20 ezer munkatársuk pedig éjjel-nappal azon dolgozik, hogy tiszta ivóvízzel lássa el a fogyasztókat, valamint korszerűen elvezesse és tisztítsa a szennyvizet. A teljes közlemény kendőzetlenül:

A Magyar Víziközmű Szövetség az alábbiakban ad tájékoztatást a sajtóban megjelent - a víziközmű szolgáltatókat érintő kérdésekkel kapcsolatban.

A Magyar Víziközmű Szövetség és a Nemzeti Vízművek Zrt. között együttműködési szerződés keretein belül zajlik az operatív munka, amely az ágazat legjobb szakembereinek segítségével valósul meg. A Szövetség további szerepvállalásáról az integrációval kapcsolatban a MaVíz Alapszabálya szerinti illetékes döntéshozatali szervezetek döntenek majd, az ágazat és a közszolgáltatás zavartalan biztosításának érdekében. Az integrációval kapcsolatban minden tudnivaló és információ a Nemzeti Vízművek Zrt. honlapján megtalálható.

Egyúttal, a Szövetség szeretné hangsúlyozni azt a tényt, hogy a víziközmű ágazat egy stratégiailag kiemelt szektor. Mind feladatát, mind pedig kiemelt szerepét nézve, úgy kell rá tekinteni, hogy az emberek számára életet adó víz gondozásában és a hozzájuk való
eljuttatásban nélkülözhetetlen szerepe van. Az ágazatban dolgozó 20.000 munkatárs a nap 24 órájában azon dolgozik, hogy mindenhol megoldott és biztonságos legyen a fogyasztók tiszta, jó minőségű ivóvízzel való ellátása és a szennyvíz szakszerű elvezetése és annak tisztítása.

A cél az ágazat és a Szövetség számára a továbbiakban is ez marad!

(Kiemelt képünk illusztráció.)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!