Lekerülnek Pethőné Nagy Csilla művei a tankönyvjegyzékről, mert nem hagyta, hogy nélküle dolgozzák át őket, a többek közt általa is bírált Nemzeti alaptanterv mentén - írja a Magyar Narancs.

A lap információi szerint az Oktatási Hivatal régi és új könyveket egyaránt felhasznál az új, vitatott NAT bevezetése kapcsán. Az év elején fel is keresték Pethőné Nagy Csilla tankönyvírót, aki nem engedte át a szerzői jogokat az államnak, azt mondta, nincs az a pénz.

"Azt nem ajánlották fel, hogy én dolgozhatom át a könyveket. A válaszon nem volt mit gondolkodni. Ez a tankönyvsorozat pedagógiai, tantárgypedagógiai, módszertani és irodalomelméleti szempontból is tudományos paradigmákhoz pozicionálja magát, minden szempontból nagyon tudatosan építkezik. Ilyen tankönyv megírására elég kevesen készültek fel, nem garantálható a minőség megmaradása az átdolgozásoknál, és ezt semmiképp nem akartam kockáztatni" – válaszolta Pethőné a Narancs.hu kérdésére.

Mivel a tankönyvpiac 2014-es államosítása óta új tankönyvet főszabály szerint csak az állam tud engedélyeztetni, a szerző döntése azt jelenti, hogy könyvei az új NAT bevezetésével párhuzamosan lekerülnek a tankönyvjegyzékről.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés