A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecittà közös rendezésében nemsokára elkezdődik a Puskinban és a Tabánban a 17. Olasz Filmfesztivál. A tizennégy kortárs olasz filmet november 6. és 16. között lehet majd megnézni eredeti nyelven magyar felirattal. Két, a Berlinálén díjat nyert alkotásra, a Dafnére és a Ragadozóra szintén elmehetünk. A Dafne egy harmincéves Down-szindrómás lány történetét dolgozza fel, aki elveszti az anyját, és képtelen felrázni a depressziós apját. Aztán együtt látogatnak el az anya, Maria szülőfalujába.


A Ragadozó pedig napjainkban játszódik Nápolyban, ahol hat tinédzser akarja átvenni az uralmat Sanità negyedében. A gond csak az, hogy nem veszik észre, a döntéseiknek milyen súlya van, milyen visszafordíthatatlan következményekkel jár a bűnözés. Akkor is, ha jót akarnak.

Ezeken kívül jön Az én lányom, a San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon díjat nyert Anyaság, vagy Olaszország idei Oscar-nevezettje, Marco Bellocchio legújabb filmje, Az első áruló. Ráadásul premier előtt vetítik le a Medvevilág Szicíliában című egész estés rajzfilmet, ami részben nálunk készült.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!