A Nemzeti Színház azt közölte, hogy a társulat többsége Vidnyányszky mellett áll. A Blikk azonban úgy értesült, hogy vannak, akik még hezitálnak, hogy aláírják-e a támogató levelet, az aláírók közül pedig sokan bűntudattal küzdenek.


Mint ismert, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia színészek a múlt pénteken közel három méter magasról, egy erkélyről zuhantak le a Rómeó és Júlia második felvonása alatt a Nemzeti Színházban. A eset után a színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila benyújtotta lemondását, ezt azonban Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el.

A színház dolgozói között aláírásokat gyűjtöttek, hogy kiállnak-e a vezető mellett, a Nemzeti Színház most a Blikk kérdésére megerősítette, hogy a társulat többsége Vidnyányszky mellett áll, ám hogy pontosan mennyien, azt nem árulták el.

A lap úgy tudja, hogy maguk a színészek sem nagyon tudják, hogy ki az, aki aláírta a petíciót, mert egymás között nem nagyon beszélnek erről. Információik szerint még mindig vannak, akik hezitálnak, hogy aláírják-e a támogató levelet, mások pedig abban nem biztosak, hogy jó döntést hoztak-e.

"Zavart a hangulat a társulat tagjai között, akik alatt nem csupán a teátrum színművészeit kell érteni, hanem a háttérmunkásokat is, akik rengeteget tesznek hozzá a színház működéséhez.

- magyarázta a Blikknek egy informátor.

"Direkt úgy szervezték meg ezt az aláírásgyűjtést, hogy teljesen névtelen legyen, vagyis az is aláírhassa, aki névvel nem szeretné vállalni a támogatását" - mondta a lapnak Bodrogi Gyula a támogató petícióról.

A két sérült színészt a héten már hazaengedték a kórházból, azonban hónapokba telik a felépülésük, ráadásul lelkileg is fel kell dolgozniuk a történteket.

- mondta a színésznő egyik ismerőse a lapnak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!