Egy hangfelvétel szerint Nyírmártonfalva vezetője azután dönthetett az elbocsátás mellett, hogy az irodába rendelt nő nem volt hajlandó az asztalra tenni a telefonját.


Egy hangfelvétel alapján egyetlen szmájli miatt rúghatott ki egy közalkalmazottat az erdő nélküli lombkoronasétányról elhíresült polgármester. A felvételt nyilvánosságra hozó Hadházy Ákos országgyűlési képviselő posztjából kiderül: a nő bűne annyi lehetett, hogy „röhögős fejet” tett a falubeli látványosság képe alá. Filemon Mihály polgármester ezután telefonon hívta fel, és felszólította a smiley eltávolítására, valamint megkérte, hogy keresse fel az irodájában.

– jegyzi meg a telefonbeszélgetés végén Nyírmártonfalva fideszes polgármestere a felvétel szerint.

A felvétel második felében az irodában elhangzott rövid párbeszéd hallható. Az elején Filemon megkéri a nőt, hogy tegye a telefonját az asztalra.

Hadházy posztjából kiderül, hogy a nő azóta sem kapott hivatalos értesítést az elbocsátásáról. Az országgyűlési képviselő elutazott Nyírmártonfalvára, ahol a „nehéz körülmények között élő, valójában szociális munkásként dolgozó (de csak közmunkás bért kapó), nagyon bátor fiatal anyuka” megerősítette neki a felvételen elhangzottakat.

A lombkoronasétányos polgármester és az asszony közötti két beszélgetést itt lehet meghallgatni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!