Egyelőre senki nem kapta meg azt a bruttó 500 ezer forintos támogatást, amelyet Kásler Miklós miniszter még nyáron ígért meg a hátrányos helyzetű településeken dolgozó pedagógusoknak - értesült a Népszava.

A kormány még augusztusban döntött arról, hogy egy uniós finanszírozású projekt keretében 400 hátrányos helyzetű településen 10 500 pedagógus és pedagógiai munkát segítő szakember kap egyszeri pluszjuttatást. Ezzel az összeggel díjazzák a koronavírus miatt tavasszal elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarend során végzett többletfeladatokat.

A lap szerint

az érintettek közül többen úgy tudták, hogy a támogatást novemberben kapják meg. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása szerint viszont még várniuk kell.

A Népszava megkeresésére a szaktárca közölte,

hirdetés

a kifizetések két részletben, a tervek szerint decemberben és februárban valósulnak meg.

Bár a pedagógusok, gyógypedagógusok, nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak automatikusan részesei a projektnek, a részvétel önkéntes, bárki jelezhette, ha nem kívánt csatlakozni. Az Emmi tájékoztatása szerint a projektre eddig közel tízezer pedagógus jelentkezett - írja a lap.

A Pedagógusok Szakszervezete korábban üdvözölte a döntést, viszont felhívták a figyelmet, hogy a támogatás megosztó lehet, mert sokan kimaradnak belőle. Ezért azt kérik kormánytól, hogy minden, az idei év folyamán online oktatást végző pedagógusnak adjanak egyszeri, legalább 100 ezer forintos támogatást az otthonról végzett munka elősegítésére.


hirdetés