A VII. kerület új vezetése épphogy elkezdte nyilvánosságra hozni a korábbi években megkötött szerződéseket, akciójuk nem maradt bosszú nélkül.

Az erzsébetvárosi jegyző kedden délelőtt tett feljelentést, miután hétfőn kétszer is feltörték az önkormányzat honlapját, mocskolódó üzeneteket írva ki az új polgármesterről, a DK-s Niedermüller Péterről.

hirdetés

"Niedermüller, te egy tolvaj kommunista vagy, egy nemzetáruló szemétláda"

- állt az oldalon az Index felvételei szerint.

Azóta az oldal karbantartás alatt van, nem elérhető. A polgármester a honlap felfüggesztése mellett döntött, elejét véve a további hacker-próbálkozásoknak. Akkor lesz újra elérhető, ha sikerül megfelelően levédeni.

"Az önkormányzati cégek szerződéseiről van szó, ami nyilvánvalóan bizonyos érdekeket sérthet. Lehet azt mondani, hogy ez véletlen, és nekem nincs is különösebb üldözési mániám, de azért ez mégiscsak furcsa egybeesés" - kommentálta az eseményeket Niedermüller.

Bár pályája során hozzászokott a "zsidó kommunista" színvonalú gyalázkodáshoz, úgy érzi, Erzsébetvárosnak most nem erre van szüksége, ezért már megtette a kellő intézkedéseket a hackertámadás ügyében.

"Megfelelő szakemberek vizsgálják, hogy ki fér, férhet hozzá az önkormányzat elektronikus felületeihez, és bízom benne, hogy a hatóságok is teszik a dolgukat, hiszen noha a levelezésem kiadásával fenyegettek meg, nekem azonban nincs titkolnivalóm, ellenben az önkormányzat a lakosság érzékeny adatainak is kezelője, és kötelességem megvédeni ezeket."

A polgármester megválasztásakor teljes transzparenciát és elszámoltatást ígért, ehhez híven vizsgálja át a kerület gazdasági ügyeit, melyeknek nyilvánosságra hozatala szálka lehet bizonyos embere szemében.

Az átvilágítás egy részét Czeglédy Csaba végzi, amit nemcsak a kormánymédia is kifogásolt, de az ellenzéki oldal pártjai között is okozott némi feszültséget.

Közvetlenül a hackertámadás előtt hozta nyilvánosságra Niedermüller, hogy sok ügyvédi irodának több száz millió forintot fizetett ki az önkormányzat, csak azt nem tudni, mire, a szerződésekből ez nem derül ki egyértelműen, a megbízás tárgya ugyanis szóbeli tanácsadás volt. Egy ügyvédi irodának 2018 januárja és 2019 októbere között 260 millió forintot fizettek ki.

Niedermüllernek ez nem szegi kedvét. Azt ígérte, az átvilágítások folytatódnak.