A Tokaji Szüreti Napokon árulta volna munkáit, de a múltja miatt nem akarják beengedni. Pedig szabadulása után tisztességes kézműves munkával keresi a kenyerét.


„Ott tartunk a XXI. században, hogy bár nincs jogilag szabályozva, hogy egy büntetését letöltött ember nem árulhatja Tokajban a vásárban a termékeit, engem mégis kitiltottak” – mondta a Blikknek Ambrus Attila, aki úgy tudja, a helyi képviselő azt szeretné, ha a szüreti napokon „válogatott társaság” venne részt, így ő a múltjával persona non grata lett.

A viszkis így folytatta: „Hosszú éveken át jártam a Tokaji Szüreti Napokra árulni a portékáimat, ám idén tiltólistára kerültem.

Ambrus Attila úgy érzi, nem tűrheti, hogy ilyen megtörténhessen, hiszen, ahogy mondta, ő élt a Ceaușescu rendszerben, tudja, mi a diktatúra.

„Nem szeretném újra átélni, hogy hátrányos megkülönböztetés ér a származásom vagy az előéletem miatt. A múltamban hibát követtem el, de már megbűnhődtem érte,

Ugyanerre a fesztiválra a felesége kapott engedélyt, azonban Amrus Attilának elvi kérdés, hogy ő árulja a saját munkáit. Úgy döntött, hogy „ezen eset után, hogy ameddig ez a városvezetés van Tokajban, ő sem megy többet oda árulni, sőt, még tokaji bort sem iszunk, pedig nagyon szeretjük!”

Az jó útra tért egykori bankrabló nemcsak kerámikusságból él. Fiataloknak tart előadást saját történetéről, arról, hogyan tudott jó útra térni, valamint tanítja is a korongozást.

A későbbiekben, amikor lejár a közügyektől való eltiltása,

mert hisz benne, hogy képes lenne tenni lakóhelyéért is, a közigazgatásilag Esztergomhoz tartozó Búbánatvölgyért.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!