A leköszönő csepeli alpolgármester szerint a Fidesz alelnökénél akkor köszöntött be a Pókember-korszak, amikor 2014-ben vereséget szenvedett a választáson.


Ábel Attila, Csepel korábbi alpolgármestere, közzétette annak a belső levelezésnek a második részét, amely miatt Németh Szilárd feljelentette őt, írja a Népszava. A Fidesz alelnöke idén márciusban büntetőfeljelentést tett emaitt, amit később tagadott, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megerősítette az információt. Németh Szilárd a feljelentéshez egy fideszes levelezést is mellékelt, amelyet Ábel három részletben hoz nyilvánosságra, mert a csepeli politikus nem távolította el a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) köré emelt kordont.

Az első részben Ábel utalt arra, hogy nem tartja Németh Szilárdot teljesen épelméjűnek. Az egyik levélben azt írta, hogy Németh viselkedése kérdéseket vet fel: „Az, hogy orvosi értelemben elmebeteg-e, vagy csak szélsőségesen elmezavaros, lényegtelen. Ehhez orvos kellene. Te magad is fel tudnál sorolni vagy harminc esetet, amikor személyesen tapasztaltad a hazugságait, manipulációit, aljasságait. Annyi biztos, hogy tudatában van a tetteinek, hiszen igyekszik minden szaros ügyet másokra kenni. Meg vagyok győződve arról is, hogy nem áll le addig, amíg nem kap egy kegyetlenül durva pofont. Nem ismertem nála önzőbb, gyávább és szarabb embert életemben. Kár, hogy későn jöttem rá, ki is valójában, vagy ha a jobbik eset történt, mivé vált 2014 után.”

A második részben Ábel a 2014-es időszakról ír, kiemelve, hogy a hatalomhoz közeli személyek gyakran érzik magukat a törvények felett állónak, és hatalmukat saját céljaikra használják. Szerinte Németh Szilárd ilyen személy: az Alaptörvényt papírfecninek tekinti, és azt hiszi, ő döntheti el, mi jogszerű és mi nem. Ábel arról is beszámol, hogy Németh két közeli barátja már 2014-ben is javasolta neki, hogy forduljon orvoshoz, egyikük szerint pedig pszichopata lehet. Ábel azt is megjegyzi, hogy Németh korábban is rendkívül erős érzelmeket mutatott, például hisztérikus gyűlölettel viseltetett Pokorni Zoltán és Áder János iránt.

A levelezésben külön pontot szentel az úgynevezett „Pókember-korszaknak”. Ábel szerint a 2014-es választási veresége után Németh depresszióba esett, és gyakran részegeskedett.

„Amikor nem csontrészeg valahol, jön-megy az önkormányzatban és énekel”. Ugyanazt a dalt énekelte a Tobey Maguire-féle Pókember 2-ből: „Pókember, pókember, mindent tud, amit egy póknak kell / hálót sző, lyukasat, és elkapja a rovarokat / Ó, vigyázz, ott repül a Pókember!”

Ábel úgy véli, ekkor halt meg Németh „Pókembere”, és vált valami kétarcú, sötét, cinikus és rosszindulatú személlyé.

„Szerintem akkor halt meg a Pókember, és lett belőle pár év alatt valami más. Valami kétarcú, sötét, cinikus és rosszindulatú. Nem tudom, hogy a Marvel univerzumban van-e hasonló, én ehhez kevés filmjüket láttam.”

A távozó alpolgármester még hozzáteszi, hogy ha igaza van Németh elmeállapotát illetően, akkor a jelenlegi figyelem is örömöt okozhat neki: „Grandiózus nárcizmus esetén a negatív említés is egyfajta lelki orgazmus. Csak az számít, hogy vele foglalkozzanak. Végre újra rivaldafényben lehet. Ismét előveheti kedvenc áldozati maszkját, és panaszkodhat.”

A teljes posztot itt lehet elolvasni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!