Augusztusban 30 vonat nem tudott elindulni, mert nem volt rá személyzet, derül ki az RTL Klub híradójából. Hétfőn nap közben 13-ból 4 ablaknál fogadták az utasokat a Keleti pályaudvarnál, de vasárnap este egynél sem. Mint kiderült, azért, mert az egyetlen éjszakás dolgozó beteg lett. A Mávinform Facebook-oldalán közölte is, és azt javasolták, hogy aki utazni akar, a jegyautomatáknál vásároljon. Ezen kívül lehetőségként ajánlották az applikációt is.

Aki úgy száll fel a vonatra, hogy nem vett jegyet, büntetésre számíthat: a kalauz a jegyár mellé 2600 forintos bírságot róhat ki.

Egy hete a Nyugati pályaudvarnál is korlátozták a jegypénztárak nyitva tartását, amit akkor a létszámhiánnyal magyarázott a MÁV. Szerintük a Keletiben most nem ezért, hanem egyedi eset miatt kellett bezárniuk - vagyis az történt, hogy az éjszakás jegypénztáros lebetegedett és nem tudták őt pótolni. Folyamatosan keresnek vasutasokat, úgy látják, nincs baj a szolgáltatással. Körülbelül 800 betöltetlen pozíciójuk van (ez évek óta állandó), leginkább váltókezelőkből, felsővezeték-szerelőkből, jegyvizsgálóból és jegypénztárosokból van hiány.

A Közlekedő Tömeg Egyesületnél azt mondják, a problémák már mindennaposak és negatívan hatnak a szolgáltatás színvonalára is.