A fideszesek tartózkodtak, amikor terrorizmust támogató állammá nyilvánították a világ legnagyobb államát.


Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek és többek között a Wagner-csoport működése miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot – számol be a Parlament honlapja.

A képviselők Oroszország további elszigetelését szorgalmazzák, és azt kérik, mihamarabb dolgozzák ki az újabb, immár kilencedik szankciós csomagot az agresszor állam ellen. A határozatot 494 igen, 58 nem, 44 tartózkodás mellett fogadták el.

Ahogy arról Ujhelyi István szocialista EP-képviselő a Facebook-oldalán ír, a tartózkodók között voltak a fideszes képviselők is.

– fogalmaz az MSZP-s politikus, aki szerint „a képviselők [...] ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. Fájdalmas és szégyenteljes lesz, amikor egyszer majd el kell számolniuk a világ és a magyar nemzet felé mostani tetteikkel.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!