Úgy tűnik, nem volt a szerződésükbe foglalva, hogy megjelöljék, pontosan hol tartózkodtak. Szakmabeliek szerint egymilliárd forintba kerülhetett a népszerűsítő kampány.


Május végén influenszerek lepték el Budapestet: a Népszava szerint közpénzből bulizott a fővárosban többek között David Dobrik, az egyik legismertebb youtuber, 25 millió követővel, a 26 millió követővel rendelkező szintén amerikai humorista, Hannah Stockin és az amerikai topmodell Haley „Baylee” Kalil is.

A Budapest Influencer Trip nevű programot, amiről írnak, az Orbán Ráhelhez szorosan kötődő Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közreműködésével szervezték, a Spice of Europe turisztikai kampányhoz tartozó eseményre 100 hazai és 50 külföldi tartalomgyártót hívtak meg. A lap úgy tudja, míg a magyar influenszereknek nem fizettek a megjelenésért, a külföldieknek igen, sőt, akár az útjukat és a szállásukat is állhatták. Több, a szakmában jártas megszólaló szerint ez az esemény, ilyen körülmények közt akár egymilliárdos nagyságrend is lehetett, ha nem több.

– mondta a lapnak Gerő Gábor, az influenszer-marketinggel foglalkozó Limitless Creativity tulajdonosa, hozzátéve, hogy sokaknál a luxus és a rongyrázás vágta ki a biztosítékot. Az „eredmény” pedig az lett, hogy a magyar influenszerek követői elkezdték elhagyni az érintett oldalakat.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!