Az anya szerint nem lett volna értelme, mivel érdemben nem tudtak volna segíteni nekik. Attól tart, hogy a kislányát is elveszítheti.


Mi is írtunk arról a pécsi családról, akik nem tudják fizetni sem az albérleti díjat, sem a rezsiköltségeket. A 62 éves asszony, a 43 éves lánya és a 3 éves unokája egy kétszobás lakásban élnek. Az anyuka 2011 óta daganatos betegségekkel küzd, így egyáltalán nem tud munkát vállalni. Édesanyja is műtétre vár.

A főbérlő december 15-én mondta fel a bérleti szerződést, miután felfedezte a nagymama képeit egy szexhirdetéses oldalon, ezért december 23-án kellene elhagyniuk a lakást. Az asszony szerint senkit sem vitt fel a lakásba, és két hónap után törölte is magát.

A december 31-ig szóló szerződés hosszabbításáról akkor lehetett volna szó, ha az adósságot rendezik. Az anyuka, Kovács Netta azt mondta, már többször is felvették a kapcsolatot az önkormányzat szociális osztályával, hogy segítséget kérjenek.

"Hat hónapra havi háromezer forintos albérlettámogatást kaptam. Egyszer kaptam egy azonnali településtámogatási segélyt, ami nyolcezer forint volt, egy alkalomra, egy évben egyszer lehet igényelni" - mondta Kovács Netta.

Az RTL Híradó szerint viszont hétfőn

Az anyuka szerint nem lett volna értelme.

- válaszolta.

Attól is tart, hogy elveszítheti a kislányát. Ugyan örökölt egy 15 négyzetméteres házrészt Harkányban, de több millió forintot kellene költeni arra, hogy lakható legyen.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!