Demeter Szilárdról a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjéről kérdezték az ellenzéki képviselők Varga Mihály pénzügyminisztert, miniszterelnök-helyettest az Országgyűlésben - írta a Telex.

Varga Mihály azt mondta, nem menesztik Demetert. Szerinte épp elég, hogy visszavonta és törölte az írását, amelyben Soros György gázkamrájának nevezte Európát.

Arató Gergely DK-s képviselő a Petőfi Irodalmi Múzeum cikkére utalva elmondta, hogy

„Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci, ismerjük ezt a hangot. Azzal hogy a helyén van, önök közösséget vállalnak egy nyílt nácival”

hirdetés

– mondta a képviselő Varga Mihálynak.

Burány Sándor, a Párbeszéd politikusa úgy fogalmazott, „várjuk a tájékoztatást arról, hogy Demeter Szilárd lemondásáról miért nem tett bejelentést”.

Harangozó Tamás az MSZP nevében szintén azt kérdezte, hogy Demeter Szilárd meddig marad még a posztján, Csárdi Antal, az LMP képviselője pedig kifejezetten a PIM-főigazgató távozását követelte.

Varga Mihály mindezekre reagálva csak annyit mondott, hogy Demeter Szilárd visszavonta az írását.

“Demeter Szilárd visszavonta az írását, sőt, a Facebook-oldalát is törölte. Azt írta, hogy amit írt, az sértheti az áldozatok emlékét, tehát elismerte a hibáját" - fogalmazott Varga.



hirdetés