Az Öröm a Zene tehetségkutató programot a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) rendezi meg 2009 óta, az idei döntőt pedig az A38 Hajón tartották hétfőn. Az idei díjátadó pikantériája, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) támogatásával jött létre, és ezek után a PIM főigazgatója, a magyar könnyűzene miniszteri biztosának is kinevezett Demeter Szilárd is kapott egy különdíjat, mint a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránti elkötelezett személy. Ő azzal vette át a díjat, hogy vállalta, "ha öt év múlva nem lesz jobb a magyar könnyűzenének és a magyar könnyűzenészeknek, akkor ezt a díjat visszaadom."


A HANOSZ a Telex kérdésére az alábbiakban indokolta meg a döntést:

A szervezet vezetősége kizárólag szakmai alapon hoz döntéseket, kerülve a politikát. Demeter Szilárd könnyűzenéért felelős miniszteri biztos azzal érdemelte ki a díjat, hogy elkészített egy olyan könnyűzenei stratégiai tervezetet, amelyre a könnyűzenei szakma már nagyon régen vár és amellyel gyakorlatilag a teljes szakma egyet is ért.

A tehetségkutató program fődíját egyébként idén a Kontraszt nevű zenekar nyerte, a többi díjazottat a Musicmedia.hu híre tartalmazza.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel/24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!