A férfit terrorizmus miatt ítélték el Magyarországon de a kiutasítás végrehajtását most felfüggesztették.


Nem akarják Ahmed H-t, Ciprus és Németország is elutasította a férfi befogadását - írta a Magyar Hírlap.

A szír férfit terrorizmus miatt ítélték el Magyarországon, és kiutasították az országból. A lap megkeresésére a Nyíregyházi Törvényszék sajtóosztálya azt közölte, hogy a férfi idegenrendészeti őrizetét a bíróság újabb két hónappal, május 18-ig meghosszabbította.

Ahmed H-t tavaly szeptemberben ítélte öt év börtönre a Szegedi Ítélőtábla. Idén január végén telt le az elfogásától - 2015. szeptember 19. - számított büntetésének kétharmada, így szabadulhatott volna.

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal azonban a kiutasítás miatt 72 órára elrendelte idegenrendészeti őrizetét. Ezt 60 nappal meghosszabbította a bíróság, hogy a szükséges úti okmányokat beszerezhessék, és a kitoloncolást megszervezzék.

Az újabb hosszabbításra azért volt szükség, mert a férfi jelenleg sem rendelkezik érvényes úti okmánnyal.

A kiutasítás végrehajtását is felfüggesztették. Ahmed H. azelőtt Cipruson élt a családjával, ezért a magyar hatóságok oda rendelték el a kitoloncolását, de Ciprus nem fogadja be.

Mivel a családja Németországba költözött közben, és a férfi eredeti úti célja is ez az ország volt, így megkeresték Németországot is. Ám az érvényes beutazási engedélyek hiányában a németek sem engedélyezték a férfi átvételét - írta a lap.

Címlapkép: illusztráció



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!