Bár hivatalosan nem szabadna így bánni a haldokló betegekkel az Egyesült Királyságban, mégis előfordul, hogy szó szerint halálra éheztetik őket.


A 88 éves Sarene Taylor sztrókot kapott, ezért egy walesi kórházba szállították körülbelül négy héttel ezelőtt. Az orvosok azt mondták a fiának, Robnak, hogy már nem tudnak rajta segíteni. Utána

- írja a Daily Mail.

A fia embertelennek és szívfacsarónak nevezte a bánásmódot, amiről a rendőrségnek és az egészségügyi ombudsmannak is be fog számolni.

- számolt be a történekről egy videóban nem sokkal édesanyja halála előtt.

A nő ekkor már 24-25 napja nem kapott se vizet, se élelmet, se infúziót, naponta egyszer egy nővér ellenőrizte az állapotát.

"Semmit sem tehetünk, tényleg semmit. Hiába viselkednek nagyszerűen, egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire szenvedhet" - mondta a videóban.

Hangsúlyozta, hogy ez a bánásmód etikai szempontból problémás, elfogadhatatlan 2023-ban.

A Daily Mail emlékeztet rá, hogy a Liverpooli Beteggondozási Útmutatót - benne többek között olyan irányelvekkel, amelyek a haldokló betegek életmentő beavatkozásainak megtagadásáról szólnak - 2014-ben betiltották, mert sokszor olyan emberek esetében is alkalmazták, akik amúgy életben maradhattak volna. Ennek ellenére egyre több jelentés érkezik arról, hogy továbbra is alkalmazzák. Az útmutatót sokak szerint csak arra használják, hogy felgyorsítsák a haldoklás folyamatát, például hogy a beteg beleegyezése nélkül megvonják tőle az ételt, a vizet és a gyógyszereket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!