Kreisz László 18 év után távozik Taksony polgármesteri székéből, a település havilapjában pedig elmondta, szerinte ez milyen következményekkel jár majd.


A fideszes Kreisz László 18 évig volt Taksony polgármestere, de a független Zsolnai Pál 66 százalékos szavazati arányban megnyerte az idei választást. A leköszönő Kreisz szerint az 510-es főút régóta húzódó felújítása meghiúsul, mert nem kormánypárti polgármestert választott a település - írja a Telex.

Kreisz a Taksonyi hírharang című havilapban gratulált az új polgármesternek, egyúttal pedig sajnálkozott, amiért nem volt elég szavazó, aki rá és „a 18 esztendeje megkezdett lokálpatrióta alkotó szolgálatára” voksolt volna. Utalt rá, hogy szerinte ennek negatív következményei lesznek az 510-es főút felújítására nézve:

„Lázár János építési és közlekedési miniszter [korábbi] látogatása során világossá tette, hogy csak akkor tudja támogatni Taksonyt ebben a beruházásban, ha a falu egésze is fontosnak tartja azt.

(...) A választás eredménye a főútberuházás célegyenesében arra enged következtetni, hogy a választópolgárok a »fürdővízzel együtt mindent kiöntöttek«” - fogalmazott a leköszönő polgármester a település havilapjában.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!