Az angliaia Loughboroughban élő Seth Mansfield Xbox-ozással töltötte karácsony éjszakáját. Apja, Philip hiába szólt hajnali fél 2-kor, hogy most már talán abbahagyhatná a játékot, a tizenöt éves srác nem hallgatott rá.

És ennek köszönheti, hogy életben maradt - ő is és a család többi tagja is.

Seth ugyanis hajnali négykor - amikor még mindig a gombokat nyomkodta - fura zajt hallott az alsó szintről, ezért szólt a szüleinek. Azt hitték, idegen jár a lakásban. Mint kiderült, ennél is rosszabb a helyzet: amikor az apa lement, látta, hogy az egész házban sűrű füst hömpölyög. A Mirror brit bulvárlap szerint a család azonnal kirohant az udvarra, nem sokkal később teljesen leégett a házuk. Így menekült meg Seth és három testvére, valamint a két szülő a biztos halálból. Két kutyájukat a tűzoltók tudták csak kihozni, de az állatok életét már nem lehetett megmenteni.

Odalett a ház, és az összes karácsonyi ajándék is - bontatlanul. Amit a lángok érintetlenül hagytak, az megsemmisült a füstben. A rokonok és a barátok utána kisebb csomagokkal lepték meg a családot, de a gyerekek inkább ki sem bontották őket. Ahogy az apa mondta: a karácsonyt ezúttal eltörölték.

A megsegítésükre internetes gyűjtésbe kezdett egy ismerősük, eddig nagyjából 3000 font (1,1 milló forint) jött össze.

Kiemelt kép: Leicestershire Fire and Rescue Service Shepshed Station / Facebook

Ez a mérgesen néző teknős pont azt csinálta, amire számítanál: karácsonykor gyújtotta fel gazdái házát

Kimentették, emiatt lett belőle ismert állatka.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!