Leesett egy teherhajóról egy litván férfi Francia Polinéziánál, ami után több mint fél napon keresztül hánykolódott a vízben, mire kimentették - írja a BBC.


Vidam Perevertilov 14 órát töltött a vízben, és jó eséllyel azért úszta meg ép bőrrel a kalandot, mert talált a közelben egy, az óceánban hánykolódó hulladékot, amibe bele tudott kapaszkodni, így kivárva, hogy valaki kimentse.

Az 52 éves férfi a Silver Support nevű litván cég egyik főmérnökeként tartózkodott a tengeren, mivel a vállalat egyik teherhajója áruszállítást végzett az új-zélandi Tauranga és az Egyesült Királysághoz tartozó Pitcairn-szigetek között. A férfi a gépházban eltöltött fárasztó műszak után lett rosszul, ezért felment a fedélzetre friss levegőt szívni, itt azonban megszédülhetett és a vízbe zuhant. A legénység tagjai csak hat órával később vették észre, hogy a főmérnök nincs a fedélzeten, ekkor a kapitány visszafordította a hajót. A férfi helyzetét úgy tudták meghatározni, hogy megnézték a munkanaplóját, amelyből kiderült a legrégebbi időpont, amikor még biztosan a hajón volt.

Az óceánba zuhanó férfi nem viselt mentőmellényt, ám szerencséje volt, mert a távolban kiszúrt a vízben egy fekete pontot, melyről kiderült, hogy egy elhagyott horgászbója. Ebbe kapaszkodott bele, amíg a hajó érte nem ment.

A helyi médiának a férfi fia nyilatkozott, aki elmondta, apja legalább 20 évvel idősebbnek nézett ki és nagyon fáradt volt, de szerencsére túlélte. A férfi azt is hozzátette, apja nem nagyon emlékszik semmire az egész kalandból, elképzelhető, hogy ájult volt az idő nagy része alatt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!