A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöksége elutasította a Corona Brasov nevezését. A brassói hokicsapat több határidőt sem tartott be és bár benyújtott méltányossági kérelmet, az MJSZ azt kedden elutasította.

A Corona Brassó csapata kérte, hogy nem szabályszerű nevezése dacára az MJSZ elnöksége engedélyezze részvételét a soron következő évadban. Az MJSZ elnöksége megvizsgálta a kérelmet, az ügy összes előzményét, valamint az irányadó szabályokat, és ezek alapján úgy határozott: nem áll fenn olyan méltányolható körülmény, melynek alapján a szabályok betartása alól felmentést adhatna

- nyilatkozta Szőke Álmos ligaelnök.

Emilian Cernica, a brassóiak klubmenedzsere szerint betartották az augusztus elsejei határidőt, előtte pedig a román szövetség (RJSZ) döntésére vártak.

Cernica elmondása szerint a döntés alapján a többi romániai csapat, a Csíkszereda és a Gyergyói HK sem tud résztvenni az Erste Ligában, mert a román szövetség csak egységesen engedte el a három klubot a magyar bázisú ligába. A menedzser szerint a ligának elege lett abból, hogy ők negyed- és elődöntősök voltak, a Csíkszeredával együtt a legjobbak közé tartoznak, és ettől tartanak az Erste Ligában.

Az MTI cikke szerint a liga július 24-én adta közzé először, hogy a legutóbbi idényben döntős Brassó nem adott be érvényes nevezést, a román szövetség pedig úgy tájékoztatta a magyar félt, hogy az éves közgyűlésük azzal a feltétellel járult hozzá az erdélyi csapatok részvételéhez, ha az Erste Liga mindhárom klubjuk nevezését befogadja, ellenkező esetben egyikük sem lehet részese a versenysorozatnak.

"A liga a román szövetség ultimátumként értelmezhető feltételét visszautasítja, mert egy olyan klub nevezését, amely azt határidőig nem nyújtotta be, sőt mulasztását az RJSZ döntését követően sem pótolta, lehetetlen befogadni" - állt a liga közleményében.

A mostani döntés nyomán az Erste Ligában 10 csapat - 8 magyarországi és 2 erdélyi - indulhat: DEAC, Dunaújvárosi Acélbikák, DVTK Jegesmedvék, FTC-Telekom, Gyergyói Hoki Klub, Győri ETO HC, MAC HKB Újbuda, Sport Club Csíkszereda, Titánok, UTE.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!