A politikus az RTL Híradónak beszélt arról, hogy mikor jelenti be a pártját, kiket látna szívesen az EP-választáson, és mit gondol az önkormányzati választáson való indulásról.


Magyar Péter a szombat délutáni tüntetés után az RTL Híradónak nyilatkozott. Beszélt többek között arról, hogy a rendőrség szerint is akár 250 ezren lehettek a demonstráción, bár szerinte akár ennél nagyobbb is lehetett a részvétel.

Azt ígérte, hogy pár héten belül bejelenti a pártot is, amely lehetőséget ad arra, hogy elinduljanak az Európai Parlamenti választásokon. Ahogy azt a beszédében is jelezte, várják a jelöléseket, nyelveker beszélő, felkészült szakembereket szeretnének indítani. A listavezető lehet, hogy ő lesz, de ezt még egyeztetnie kell. Abban bízik, hogy legalább két helyet megszerezhetnek majd.

Az önkormányzati választásoknál kisebb lehetőségeket lát, mert kevés az idő, de még tárgyalásban vannak kisebb településekkel az esetleges együttműködésről.

A pártja bejegyzésével kapcsolatban azt mondta, bízik benne, hogy nem akadályozzák meg valamilyen - akár adminisztratív - eszközzel. Azt üzente a kormánynak, hogy ne lehetetlenítsék el pártja indulását az EP-választáson, mert a mostani, békés tömeg lehet, hogy nem lenne ilyen békés.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!