Szerintük ma már egy középosztálybeli családnak is problémát okozhat a megfelelő ellátáshoz való hozzáférés.


Mint megírtuk, a szombat délutáni Kormányinfón Gulyás Gergely élesen kritizálta a Magyar Orvosi Kamarát (MOK), amely nem ért egyet az ügyeleti rendszerrel. Arra a hírre is reagált akkor, miszerint a testület etikai eljárást indított az egyik megyei háziorvosi szakmai vezető ellen azért, mert tájékoztatót tartott az új ügyeleti struktúráról kollégáinak. Gulyás azt mondta: „Elvtelen, tűrhetetlen és elfogadhatatlan az Orvosi Kamara véleménye, ami az ügyeleti ellátást is veszélyezteti. A kamara nyíltan visszaél a hatalmával, amikor orvosokat fenyeget.

A MOK később helyesbítettt: egyetlen háziorvos ellen sem indított és nem indít etikai eljárást azért, mert aláírja az ügyeleti szerződést. Az elnökség csupán etikai panasszal élt azzal a megyei kollegiális vezető háziorvossal szemben, aki fenyegetéssel, súlyos értékítélettel, félrevezető információkkal igyekezett rávenni háziorvos kollégákat a szerződések aláírására.

Azt is közölték, hogy a kamara támogatja az új ügyeleti rendszer bevezetésének elvi alapjait. „Az ügyeleti szerződések aláírásának elutasítása a magyar orvosok nyomásgyakorló akciójának eszköze az orvostársadalom korábban közzétett követeléseinek elfogadására, melyek célja egy betegközpontú, fejlett, biztonságos ellátórendszer kialakítása” - írták.

A MOK hamarosan tájékoztató kampánnyal magyarázná el, hogy mi az akciójuk célja és a betegeket is érintő tétje - mondta el Álmos Péter alelnök a Népszavának.

- fogalmazott.

Szerintük ma már egy középosztálybeli családnak is problémát okozhat a megfelelő ellátáshoz való hozzáférés.

- mondta Álmos Péter.

Már el is készült a kampányukhoz néhány tájékoztató plakát, amely a kamara honlapjáról letölthető, és a háziorvosi rendelők várójában is kifüggeszthető.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!