A miniszterelnök háborús hasonlatokkal teli beszédét Brüsszel-ellenes kirohanások tarkították, de egyelőre nem hirdette meg az Európai Unióból való kilépést. Szerinte „az uniót nem elhagyni kell, hanem megváltoztatni, és ez csak akkor lehetséges, ha Brüsszelben radikális változások lesznek.”


Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének szombaton, a kormánypárt 30., tisztújító kongresszusán, Budapesten. Orbán Viktort 1190 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek.

A kongresszus alelnöknek újraválasztotta Kubatov Gábort (1158 szavazat) Németh Szilárdot (1121 szavazat), Kósa Lajost (1145 szavazat), és Gál Kingát (1150 szavazat).

Sikerült elérni a kitűzött célokat, ezért lesz új lendület, európai mértékkel is számottevő növekedés, több jövedelem és magasabb minimálbér - közölte Orbán a kongresszuson.

A legutóbbi két év az orosz-ukrán háború, a szankciók, az energiaválság és a vágtató infláció miatt minden eddiginél nehezebbnek bizonyult - idézte fel.

Emlékeztetett azonban:

"Jelentem, a kitűzött célokat elértük" - vont mérleget.

Elmondta: Brüsszel pénzügyi zsarolási kísérleteit "zátonyra" futtatták, a gazdaság ismét nő, és még nőni is fog. "Persze azt a pár eurót, amivel tartoznak, még be fogjuk hajtani" - közölte.

"Velünk azok is jól járnak, akik ellenünk szavaztak" - fogalmazott.

Magyarország minden erővel megvédi magát és ellenáll - jelentette ki a beszédben.

A miniszterelnök kiemelte:

- fogalmazott.

Azt mondta: ha így megy tovább, eljön a vég, és "keresztet vethetünk az unióra, hacsak addig be nem tiltják Brüsszelben a keresztvetést".

Hangsúlyozta: "nekünk az a dolgunk, az a hivatásunk, hogy ezt megakadályozzuk". A mi érdekünk az, hogy az unió egyben maradjon. Egyben maradjon az, "amit nagy nehezen sikerült összeilleszteni" - tette hozzá.

Orbán Viktor kijelentette: az uniót nem elhagyni kell, hanem megváltoztatni, és ez csak akkor lehetséges, ha Brüsszelben radikális változások lesznek.

A brüsszeli Európa-modell káoszhoz vezet - jelentette ki.

A kormányfő kifejtette:

- mondta.

Kiemelte: "az adóssághegy csak nő és nő", a befektetők pedig Európából Amerikába és Ázsiába viszik a pénzüket, de a brüsszeli bürokraták kereskedés és kapcsolatépítés helyett bezárkóznának. A világ összgazdasági teljesítményéhez Európa 1990-ben még 23 százalékkal járult hozzá, ma pedig 15 százalékkal - tette hozzá.

Hangsúlyozta: erre nem lehet igent, csak nemet mondani. "Nem akarunk Sorosék adósrabszolgái, nem akarunk bandaháborúk övezete és migránsgettók világa lenni, nem akarjuk, hogy Európa és benne Magyarország skanzen vagy rezervátum legyen, amelyet ugyan érdemes meglátogatni, de amelynek csak múltja van, jövője már nincs" - fogalmazott Orbán Viktor.

- mondta Orbán.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a kormánynak bátornak és akcióképesnek kell lennie, nem szabad visszariadnia a váratlan húzásoktól sem, és tudnia kell, hogy az ellenfél túlerejével szemben csak fegyelmezett akciók és pontos műveletek hozhatnak sikert.

Kifejtette: az első akció a nemzeti konzultáció lesz, "megkérdezzük és begyűjtjük az emberek véleményét".

A második akció az európai választás lesz, "Brüsszelben áttörést kell elérnünk, a gyurcsányistákat pedig vissza kell vernünk".

A harmadik akció az önkormányzati választás - sorolta.

Mindkét választást, az európai és az önkormányzati választást is meg kell nyernünk - jelentette ki Orbán Viktor.

- hangsúlyozta Orbán.

A miniszterelnök hangsúlyozta: az önvédelem és az ellenállás sok nemet mondat Magyarországgal, mégsem akarnak az "állandóan nyafogó és siránkozó Mister No vagy Herr Nein" szerepébe beleszorulni.

A mi erőnket, reményünket, önbecsülésünket éppen az táplálja, hogy nekünk, magyaroknak, van egy saját tervünk, van egy európai ellenmodellünk - tette hozzá.

A magyar modell látható, és mert folyamatosan támadják, egyre ismertebbé is válik, és egyre többen irigylik, még ha hivatalosan az ellenkezőjét kell is mondaniuk - hangsúlyozta. Hozzátette: a franciák, a németek, az olaszok, az osztrákok a "fél életüket odaadnák", ha újra "migránsmentes hazájuk" lehetne.

"Nálunk zéró migráció, ide csak az jöhet be, akit beengedünk. Magyarország ma Európa legbiztonságosabb országa, ami a terrort támogató a nyugati utcai zavargások fényében még inkább nyilvánvaló" - jelentette ki.

A magyar gazdaság jövője most dől el, mert most dől el, hol alakulnak ki Európa zöldipari központjai. Ehhez méretes beruházásokra, nagy magánberuházásokra van szükség - mondta Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke szombaton Budapesten, a párt 30., tisztújító kongresszusán.

Nem lehet pénzért büntetlenül árulni a hazát, ezért meg kell alkotni Magyarország szuverenitásvédelmi szabályait - jelentette ki Orbán.

Azt mondta: nem léphetnek túl azon a bizonyított, s már a baloldal által is bevallott tényen, hogy külföldi államok, szervezetek, maga Brüsszel is pénzt adott a baloldalnak a Fidesz-KDNP legyőzésére.

Úgy fogalmazott: a külföldiek "kilóra akarták megvenni" a leendő magyar kormányt, s vele az országot.

"Pénzért büntetlenül lehet árulni a hazát?" - tette fel a kérdést a miniszterelnök, hozzátéve: nyilvánvaló, hogy ez nem maradhat így.

Ezt meg kell oldanunk, elvárjuk a parlamenti képviselőinktől, hogy alkossák meg Magyarország szuverenitásvédelmi szabályait, föl, egészen az alkotmányig - jelentette ki.

A kormányfő kiemelte: a magyar zöldpolitika nem ideológiai és nem pártalapon áll. "A kormány álláspontja: zöld energia igen, zöld ideológia nem" - fogalmazott.

Kifejtette, két dolgot kell tennünk: zöld energiát termelni és aztán tárolni. Hozzátette: a sikeresek és a többiek közötti választóvonal a megtermelt energia tárolása lesz.

- jegyezte meg.

"Magyarországot a legmodernebb keleti és nyugati technológia találkozóhelyévé tesszük" - hangsúlyozta.

Hozzátette: az ország ma ezért egyszerre bajnoka az összekapcsolódásnak, a zöldenergiának és az új ipari technológiáknak.

Ez a stratégia húzza felfelé a magyar gazdaságot a következő 15-20 évben, ezért lesz továbbra is mindenkinek munkája, erre kapcsolódnak rá a szakmunkás iskolák és az egyetemek.

"Erősek, gazdagok és zöldek leszünk, és az ellenfeleink is, de ők az irigységtől" - közölte.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!