A nőt először fojtogatta egy üres telken, majd puszta kézzel kinyomta a szemét. Csak akkor menekült el, mikor megjelentek a szomszédok.


Elkezdődött annak a kemecsei férfinak a tárgyalása, aki megtámadta volt párját, és kinyomta a szemét. Az előkészítő ülésen az ügyészség azt kérte,

- írja a Blikk.

A tárgyalásra eljött Lakatos Gabriella is, akit a testvére, Róbert támogatott a bíróság épületébe. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádolt férfit a szomszédos börtön épületéből videóhíváson keresztül kapcsolták be a tárgyalóterembe.

A vádirat szerint a vádlott és Gabriella 2020 júliusától tartó kapcsolata kiegyensúlyozatlan volt, többször szakítottak egymással. A nőt 2022. február 5-én is békülési szándékkal kereste fel a férfi Kemecsén, ám az udvaron összeszólalkoztak, Gy. Attila a nőt egy üres telekre vonszolta, ott a földön fojtogatni kezdte azért, hogy megölje.

Gabriella azonban védekezett – többször is a felbőszült férfi ujjába harapott és segítségért kiabált –, ezért

Miután azt hitte, hogy a nő meghalt – illetve mert időközben a szomszédok megjelentek –, elmenekült. A kisgyermekes édesanya mindkét szemére elveszítette a látását, sérülése maradandó fogyatékossággal gyógyult. Az, hogy nem halt meg, a véletlennek és a tanúknak köszönhető.

Az elmúlt hónapokban jó néhány tárgyalást tartottak a nő korábbi bántalmazásai miatt. Abban az ügyben a férfit nem jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélték.

– mondta szűkszavúan a férfi, akiről az is kiderült, hogy jelenleg van egy élettársa is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!