Az idős nőt az agyvérzése után otthonban ápolták, de az ünnepekre haza mehetett. Pista bácsi viszont már nem akarta visszavinni az intézménybe, együtt dönthettek úgy, hogy végeznek magukkal.


Nem akartak szeretteik terhére lenni, ezért végezhetett magával egy idős házaspár csütörtökön a Veszprém megyei Ősiben - írja a Blikk. A helybeliek a lapnak azt mondták, hogy Pista bácsi és Marika néni volt a boldog kapcsolat mintaképe, akik vélhetően közösen döntötték el, véget vetnek a szenvedésüknek.

Ahogy arról mi is beszámoltunk: december 29-én délután

Az idős házaspár holttestére a járőrök találtak rá, miután a családtag telefonon értesítette a rendőrséget.

A Blikk azt írja István és felesége a Kossuth utcai házukban éltek együtt, de az asszonyt agyvérzés érte, ellátásra szorult, és kórházba, majd a rehabilitációs intézetbe került. Az idős nő az ünnepekre azonban hazamehetett. Pista bácsi viszont már nem akarta visszavinni az otthonban ápolt, mások segítségére szoruló társát, és nem akarták magukat megalázott, kiszolgáltatott helyzetbe sem hozni, nem akartak szeretteik terhére lenni.

A lap szerint

Az egyik szomszéd úgy tudta, az orvosok lemondtak az asszonyról, és megmondták a családnak, minimális remény sincs arra, hogy az állapota valaha is javulni fog.

„Két csodás, szeretni való embert kell elképzelni, aki mást mond róluk, az hazudik. Pista bácsi panaszkodott, hogy a felesége nagyon beteg, el volt keseredve. Itt az utcában örültünk neki, mikor láttuk, karácsonykor hazajöhetett a feleség is. Azóta meg csak a döbbenet” - mondta egyik helybeli a Blikknek. Azt is hozzátette, Pista bácsi telefonja után hiába voltak a háznál fél órán belül a gyerekek, már nem lehetett mit tenni, „a két idős ember közös döntése volt ez, halálukban is szeretve egymást”.

Egy másik falubeli azt mondta, hogy a házaspár volt a boldog kapcsolat mintaképe. Veszekedni is csak egyszer hallotta őket, amikor a férfit megfedte az asszonya, mert 80 évesen, a létrán egyensúlyozva rendezgette a tornác szőlőlugasát.

- tette hozzá.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt rendelt el nyomozást az ügyben, ami azonban - az elkövető halála miatt - megszüntetéssel fog lezárulni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!