Öngyilkos lett egy 35 éves kórházi ápolónő Angliában, miután rendszeresen 12 órát dolgozott, és sokat stresszelt a munkája miatt - derült ki egy eljárás során.

Leona Goddard egy manchesteri kórházban dolgozott nővérként azon az osztályon, ahol drog- és alkoholproblémákkal küzdő betegeket kezelnek.

Több jel is arra utal, hogy kikészülhetett a sok munka és stressz miatt, ezért vethetett véget az életének.

2018. október 3-án az édesanyja talált rá a nőre, aki felakasztotta magát. Hátrahagyott egy levelet, amiben két A4-es oldalnyi terjedelemben leírta, hogy csapdába kerítették a rossz érzései, amiből már nem találta a kiutat.

hirdetés

Az eljárás során kiderült, hogy Goddard foglalkozási terapeuta szeretett volna lenni, végül azonban pszichológiát tanult, és nővérnek készült. 2012-ben diplomázott le a manchesteri egyetemen. Egy egyetemi barátnője szerint a nő sosem élvezte igazán azt, amit csinál, szenvedett a hosszú műszakokkal, és nehezen tudta elfogadni azt, hogy a sok munka miatt nem igazán volt társasági élete. Hiába spórolt egy saját otthonra, arra sem volt ideje, hogy eladó házakat nézegessen.

Családot is szeretett volna, és járt is már egy férfival, akivel a nő halála előtt egy héttel szakítottak.

"Leonának nagy vágya volt, hogy egy nap gyereke szülessen és családot alapíthasson, és kétségem sincs afelől, hogy nagyszerű anya lett volna"

- mondta el az exbarátja.

Arról is beszélt, hogy Leonát az készítette ki a legjobban, hogy gyakran változott, hogy éppen milyen műszakban dolgozik, ez a kiszámíthatatlanság pedig frusztrálta. Fél évvel a halála előtt felajánlottak neki egy előléptetést, de csak azzal a feltétellel vállalta el, hogy több ideje lesz a magánéletére.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>