Korányi Dávid szerint a szervezet egy olyan információs, edukációs, kultúraváltoztató kampányt támogatott, amely kiáll az euroatlanti értékrend, a jogállamiság és a demokrácia mellett, és nem pártpolitikai célra használta az amerikai pénzeket Márki-Zay Péter szervezete.


Mintegy kétmilliárd forintot kapott 2022 első felében az Egyesült Államokból a Mindenki Magyarországa Mozgalom. A magyarországi törvények a rendszerváltás óta szigorúan tiltják pártok külföldi kampányfinanszírozását.

Márki-Zay Péter, az MMM elnöke és az ellenzéki összefogás egykori miniszterelnöke szerint viszont ők mindenben jogszerűen jártak el. Indoklásában kifejtette, hogy azért nem valósult meg a külföldi pártfinanszírozás, mert a pénzt nem pártok, hanem az ő civil mozgalma kapta.

Az Action for Democracy (AFD) vezetője Korányi Dávid a Telexnek elmondta, hogy támogatásuk nem pártpolitikai vagy kampánytámogatás volt.

Azt pontosan most sem tudni, hogy az összegek honnan származnak és kik adták az MMM-nek továbbutalt adományokat az AFD-nek. A szervezet vezetője szerint külföldön élő magyar állampolgároktól jött a pénz.

- mondta Korányi a Telexnek, aki jelenleg Karácsony Gergely városdiplomáciai tanácsadójaként dolgozik.

A lapnak elmondta, hogy először sokkolta a kormányzati lejáratás, és értetlenül áll az egész előtt, hiszen szervezete már márciusban kiadott egy sajtóközleményt a támogatásról. Úgy véli, hogy az egykori miniszterelnök-jelölt a támogatásról nyíltan kommunikált.

Szerinte a A4D egy olyan információs, edukációs, kultúraváltoztató kampányt támogatott, amely kiáll az euroatlanti értékrend, a jogállamiság és a demokrácia mellett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!