A műsorvezető a pedofilokról tett vitatható és félreérthető kijelentést. A kommentelők többsége megbocsátó, és hiányozni fog nekik a riporter.


Ahogy arról korábban írtunk, egy pedofíliával kapcsolatos, vitatható állítása miatt fegyelmi eljárás indult Somos András, az ATV műsorvezetője ellen. A népszerű televíziós végül nem várta meg ennek végét, hanem bejelentette: távozik, és felfüggeszti televíziós tevékenységeit.

Somos Kaleta Gáborral kapcsolatban jegyezte meg a csatorna Szigorlat című műsorában, hogy a volt perui nagykövet nem pedofil, dacára annak, hogy elítélték mintegy 19 ezer, fiatalkorúakat ábrázoló, szexuális tartalmú felvétel birtoklásáért. Ezzel éles vitába keveredett a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével, Márki-Zay Péterrel.

A dél előtt nem sokkal bejelentett döntés után mindössze három órával már több mint 2 ezer komment érkezett a rutinos tévés Facebook-oldalára. Ezekről elmondható, hogy a hozzászólások többsége megbocsátó a tévés szavaival, és hiányolni fogják őt a képernyőről.

Sokan említik, hogy csak Somos miatt nézték az ATV-t, miatta pedig kedvenc műsoruk volt a betelefonálókra épülő Fórum is. A kommentelők a tévés hitelességét és egyenességét említik, többük szerint ezt bizonyítja az is, hogy hibája után azonnal meghozta a helyesnek bizonyuló lépést.

– áll az egyik legtöbb kedvelést gyűjtött és legjellemzőbb kommentben.

Vannak, akik megkérdőjelezik, hogy Somos önként távozott a tévétől, és szintén nem kevesen írtak olyanok, akik abban reménykednek, hogy a „felfüggesztés” azt jelenti, hogy a riportert a jövőben még láthatják különböző műsorokban.

„Remélem, hogy a kulcsszó a "felfüggesztettem", és ha megértik az illetékesek, hogy a köznyelv és a jog nem egyezik – amiben most Ön benne van –,akkor Ők kérik majd a visszatérését és akkor Ön dönthet! Sokan várjuk vissza!” – írja egyikük. Míg más úgy fogalmaz: „Sajnálom és respect. Tudás, kedvesség, humor, szeretet párosult a profizmussal. Az ATV az Ön távozása után már nem lesz ugyanaz. Mostanában nagyon sok a képernyőn lévők távozása az ATV nél. Sok színes egyéniség távozott.”

Azért vannak olyanok is, akik szerint megbocsáthatatlan, amit Somos mondott, függetlenül attól, pontosan hogyan értette. „Ez a pasi egy senkiházi pedofil simogató.. Eltűnik, és? Még hiányoznak... Az a püspök is takarodhatna. Az én egyházamba biztos nem férne be” – írta egyikük.

Somos András nem az első, aki Márki-Zay Péterrel vitába keveredve távozásra kényszerült a pedofíliával kapcsolatos kijelentései miatt. Korábban Pálffy István fogalmazott úgy, hogy bizonyos türelemmel kell lenni a pedofil betegség felé. Ezen kijelentése után azonnal távoznia kellett a HírTV-től, mindössze egy nappal azután, hogy visszatért a televíziózáshoz.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!