Koczka Tibor fideszes alpolgármester a szombathelyi városházán tartott sajtótájékoztatót, amelyen az Ugytudjuk.hu beszámolója szerint azt mondta, "kemény szavakat intézett" Hende Csaba fideszes képviselő felé, valamit szóvá tette, hogy "megalázónak tartja", amit a Fidesz az elmúlt hetekben művelt vele.

A kormánypárt ugyanis néhány hete jelentette be, hogy Balázsy Pétert, a Vas Megyei Közgyűlés jegyzőjét indítja majd a polgármesteri posztért ősszel. A bejelentés után viszont biztossá vált, hogy Koczka Tibort nem indítják egyéni választó körzetben és a Fidesz listáján sem kapott helyet. 2014-ben viszont még a Fidesz listavezetője volt és az elmúlt öt évben pedig alpolgármesterként dolgozott a városban. Koczka Tibort állítása szerint pedig azóta az új polgármesterjelölt és a párt választókerületi elnöke sem kereste meg.

Az alpolgármester ezért csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta,

"mérhetetlenül megalázónak tartja, hogy az elmúlt ciklusban nyújtott munkájának tükrében a párttól még csak egy telefonhívást sem kapott, hogy tisztázzák, a jövőben nem számolnak személyével".

Koczka Tibor a portál beszámolója szerint arra is felhívta a figyelmet, hogy Szombathelyen 2019. januárjában a Fidesz elveszítette a többségét, ugyanis a helyi ellenzék összefogott és a közgyűlésben melléjük állt az addig a Fideszt támogató alpolgármester is, így a közgyűlési többséget is megszerezték.

Az alpolgármester szerint emiatt a parlamentben az is elhangzott korábban, hogy "Hende Csaba szétverte a saját többségét". Ugyanakkor Koczka Tibor a sajtótájékoztatón azt mondta, úgy gondolja, hogy

"Hende Csaba jelen pillanatban a szombathelyi Fideszt is szétveri".

Koczka Tibor arra kérdésre, hogy elindul-e az őszi választásokon csak annyit mondott, hogy jelenleg arra koncentrál, hogy "a megbízatásának hátralévő idejében a lehető a legjobban végezze el a munkáját".