Arról is írt, hogy szerinte nincs jelenleg olyan büntetőjogi kategória, amely visszatartó erővel bírna. Pintér Sándor nem válaszolt arra a kérdésre, hogy lesznek-e szigorítások a tragikus baleset után.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Árpád hídi gázoló rendszeresen részt vett gyorsulási versenyeken, a Magyar Gyorsulási Szövetség elnökhelyettese szerint gyakorlott sofőrnek számított.

A gázoló az RTL Híradó információ szerint egy 34 éves férfi, a cégnyilvántartás szerint autókereskedéssel foglalkozik, lakhelye nem messze van az Árpád hídtól.

A szomszédok nem akartak nyilatkozni az RTL stábjának, azonban azt elárulták, hogy rendszeresen látták és hallották a tuningolt Mercedest megérkezni a házhoz, ennek ellenére meglepték őket a történtek, mert kedvelik a férfi családját, aki a feleségével és egy kisgyermekükkel él együtt.

A ház udvarán általában parkol egy SLOW-111 rendszámú, szintén nagyon erős motorral felszerelt autó is, amelyet a szomszédok szerint a férfi felesége használ.

- írta az áldozat édesanyja az egyik kommentelőnek Karácsony Gergely a témában írt posztja alatt.

Egy másik hozzászólásában arról írt, hogy szerinte a törvényekkel van a probléma, nincs jelenleg olyan büntetőjogi kategória, amely visszatartó erővel bírna.

Pintér Sándor belügyminiszter arról beszélt, hogy idén tavasztól nagyon szigorúak a rendőri ellenőrzések az utakon, ezért arra számít, hogy még kevesebb baleset lesz majd az utakon. Az RTL azon kérdésére azonban már nem válaszolt, hogy lesznek-e további szigorítások.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!