A felvételeken jól látszik, hogyan versenyzett egymással a gázoló és két másik autós. A Mercedest vezető férfinak 13 előéleti pontja volt a baleset időpontjában, tehát korábban már több szabálysértést is elkövetett.


Közzétette a rendőrség az Árpád hídon történt halálos gázolásról készült videófelvételeket.

A Mercedes ezt követően a feje tetejére állt és még métereket csúszott az úton, majd az egyik BMW nagy sebességgel még bele is rohant.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Mercedes vezetőjének 13 előéleti pontja volt a baleset időpontjában, tehát korábban több szabálysértést is elkövetett, de még nem vonták be a jogosítványát, csak figyelmeztették a hatóságok.

A gázolás után Karácsony Gergely főpolgármester hozta nyilvánosságra, hogy egy RACE-001 rendszámú Mercedest vezetett a gázoló. Egy igazságügyi szakértő szerint a nyomokból arra lehet következtetni, hogy az autós akár 130-150 kilométer per órás sebességgel is száguldozhatott.

A balesetet okozó Mercedes sofőrjéről kiderült, hogy rendszeresen indult gyorsulási versenyeken, az őt ismerő Gyorsulási Szövetség vezetője szerint gyakorlott sofőrnek számít.

(via Telex)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!