A délolasz város rendeletet hozott: akinek 75 méternél hosszabb a hajója, nem kívánatos vendég. Sok nemzetközi sztár is áldozatul eshet a döntésnek.


Nagy trauma érte a világ második leggazdagabb emberét, Bernad Arnault-t: megtiltották, hogy óriási szuperjachtjával kikössön Nápoly partjainál. A Louis Vuitton-t és a Hennessy-t is magában foglaló LVMH luxusmárkacsoport tulajdonosát azért utasították el, mert hajója 101 méter hosszú, és egy vadonatúj szabályozás szerint a délolasz város kikötőjében ezentúl nem horgonyozhatnak le 75 méternél hosszabb vízi járművek.

A Corriere della Sera beszámolója alapján hasonlóan járt a médiamágnás, Barry Diller is.

Az értintettek értetlenül állnak a fejlemények előtt, hiszen az elmúlt 20 évben gond nélkül kiköthettek hajóikkal. Szerintük a tiltás azért is rossz döntés, mert járműveik nélkül Nápoly kimaradhat abból a típusú látogatókból, akik fényt hoznak a városba, amely gyakran inkább negatív okokból kerül a lapok címlapjára.

„A hajónk 85 méteres, és láttam, hogy nagyobbakat is gond nélkül kikötöttek ott. Miért nem lehetséges ez már? A nagy jachtok pénzt hoznak, munkát hoznak, és nagyon sajnálatos, hogy Nápolyban már nem tudnak megállni” – írta a városnak címzett levelében egy török milliárdos, akinek hajója a Kajmán-szigetekre van bejegyezve.

Massimo Luise, a luxusjachtoknak kikötési lehetőséget adó Mergellina kikötőjének tulajdonosa az olasz sajtónak azt mondta: „Szégyen Nápoly, egy különleges, kultúrával és hagyományokkal teli város számára, hogy már nem tud olyan kaliberű vendégeket fogadni, mint Leonardo DiCaprio, Johnny Depp, Jeff Bezos és Jennifer Lopez, akik az évek során jöttek ide”.

(The Guardian)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!