Letartóztatta a Székesfehérvári Járásbíróság azt a férfi és nőt, akik két ismeretlen társukkal egy héttel ezelőtt megvertek és kiraboltak egy férfit Székesfehérváron.


A Fejér Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsítottak és ismeretlen két társuk a buszpályaudvar környékén találkoztak a későbbi áldozatukkal, akitől buszjegyre pénzt kértek. A férfi adott egy ezrest nekik. A gyanúsítottak mintegy másfél óra múlva ismét összetalálkoztak vele, s a nő egy hirtelen mozdulattal pénzt akart kivenni a zsebéből, azonban nem járt sikerrel, mert a férfi a kezében szorítva tartotta a pénzt.

A férfit ekkor négyen körbevették, az egyik gyanúsított ököllel megütötte a férfi szemét, aki a földre került. A gyanúsított a földön fekvő férfira ült, társai pedig átkutatták a ruháját, közben bántalmazták, amelynek hatására az áldozatuk elengedte a markában tartott hatezer forintot, a gyanúsítottak pedig azt tőle elvették. A megvert férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

A fehérvári ügyészség letartóztatását indítványozta a büntetett előéletű nőnek és férfinek is. A bíróság egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta őket. A döntés egyikük fellebbezése miatt nem végleges.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!